Een bedrijf starten: waarom gelijk beginnen met knowledge management?

Knowledge management is een steeds meer voorkomende term in het bedrijfsleven. Sommige bedrijven zijn hier al jaren intensief mee bezig. Terwijl andere bedrijven nog nooit van de term ‘knowledge management’ hebben gehoord. Knowledge management wordt gebruikt om de kennis van een bedrijf efficiënter te gebruiken. In dit artikel leg ik uit waarom ook jouw bedrijf gelijk zou moeten beginnen met knowledge management.

Wat betekent knowledge management?

Een ander woord voor knowledge management is kennisbeheer. Kennisbeheer gaat over het beheren van alle kennis waar een bedrijf over beschikt. Voor elk bedrijf kan dit weer iets anders betekenen. Over het algemeen zijn er drie soorten kennis die in een bedrijf zitten, namelijk data en informatie, ervaring van werknemers en vaardigheden die het bedrijf kan gebruiken om problemen op te lossen.

Hoe kan je efficiënter werken door knowledge management?

Een van de eerste kansen om efficiënter te werk te gaan, is door jouw bedrijf te digitaliseren. Hierdoor wordt het een stuk gemakkelijk om informatie en bestanden te delen en op te slaan. Dit zorgt ervoor dat het voor medewerkers makkelijker wordt om op elk moment van de dag toegang te krijgen bij bepaalde informatie.

Een ander onderdeel van knowledge management is het beheren van de ervaring van werknemers. Dit is één van de lastigste onderdelen, omdat je afhankelijk bent van de werknemers. Stel één van jouw beste medewerkers besluit dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging, is het lastig om zijn of haar kennis binnen het bedrijf te houden.

Om knowledge management goed toe te passen, is de kans groot dat je in het begin wel wat hulp kunt gebruiken. Er zijn verschillende knowledge management systemen die jouw op weg kunnen helpen. Wil je meer informatie over knowledge management of misschien wel over knowledge management systemen? Bij IrisECM kunnen ze jouw ongetwijfeld verder op weg helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *